Etusivu

KIRJAUDU

NUORILLE

Mahtava tapa löytää töitä!
LUE LISÄÄ

TYÖN-ANTAJALLE

Löydä apua duuniin!
LUE LISÄÄ

4H-yrittäjyys

Helppo tapa kokeilla, millaista on olla yrittäjä
Oletko 13 vaan et yli 28-vuotias? Oma 4H-Yritys antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä turvallisesti ja ohjatusti. 4H-Yritys on keino tienata rahaa, mutta elinkeinosta ei ole kysymys. Yritys on harrastustoimintaa, ja etenet siinä aina omaan tahtiisi. Oma 4H-Yritys on hyvä tapa selvittää, sopiiko yrittäminen sinulle.

Yrityksen ei tarvitse ollaan mitään suurisuuntaista. Sen perustaminen ei myöskään ole vaikeaa. Yritysideasi voi olla uusi, tai voit käyttää jotain jo keksittyä. Yrityksessäsi voit esimerkiksi myydä leivonnaisia, pestä ikkunoita, hoitaa lapsia tai tarjota kauppa-apua vanhuksille. Pienimuotoinen toimii hyvin, mutta suurempikaan ei ole kiellettyä. Yrityksesi voi suunnitella vaikkapa nettisivuja tai valmistaa vaatteita.
4H-Yritykset ovat aina tekijöidensä näköisiä. Niitä on jo yli 500 ja 4H-yrittäjiä 800. Kun kokeilet yrittäjyyttä jo opintojesi ohessa, saatat huomata, että siinä on juuri sinulle sopiva tapa tehdä hommia myös tulevaisuudessa.

Sinä itse päätät, millaista bisnestä pyörität, ja miten kauan. 4H-Yrityksestä voit tehdä itsellesi myös kesätyön. Perusta yritys esimerkiksi kahdeksi kuukaudeksi ja myy vaikkapa virvokkeita uimarannalla. Näin hankit sitä kaivattua työkokemusta. Kun seuraavan kerran haet töitä, saat taatusti lisäpisteitä työnantajalta.4H-yrittäjä